Yoga en Mirjam

Sinds de afgelopen 15 jaar maakt yoga een belangrijk deel uit van mijn leven. Door mijn reizen in India kwam ik hier mee in aanraking en ik volgde er lessen in verschillende yogatradities. In Nederland ging ik verder met Hatha yoga en Kundalini en volgde ik een opleiding in de traditie van Iyengar in Amsterdam. Door de yoga werd mijn lichaam krachtiger en mijn hoofd stiller.

Het beoefenen van yoga maakt de verbinding met mijn eigen Ik sterker; het geeft me zelfvertrouwen. Niet alleen door de fysieke oefeningen, yoga is veel meer dan dat; de manier van leven spreekt mij aan. Een vriendelijke en niet oordelende houding staat centraal.
Na de zwangerschap van mijn eerste zoon ben ik verhuisd naar Zaandam. Vanaf die tijd volg ik lessen bij Yogadreanms in verschillende stijlen zoals Ashtanga, Vinyasa folw, en Yin yoga.
Toen mijn zoon 3 jaar was ging ik samen met hem naar een workshop van Claudia van der Tier. De yoga oefeningen die we samen deden maakten ons vrolijk en ontspannen. Dit betekende voor ons quality tijd samen. Dagelijkse drukte en vermoeidheden verdwenen. Er was op dat moment alleen hij en ik, de ruimte, de groep, het hier en nu. De enthousiaste en vriendelijke houding van de docent was hierbij een warm en welkom bad.
Bij Arterre, ‘Holistische kinderyoga’, heb ik mijn opleiding tot kinderyogadocent gevolgd.
De opleiding wordt verzorgd door twee hoofddocenten die beiden naast yoga geschoold zijn in muziek en dans. Deze veelzijdigheid sprak me aan omdat deze ook terug te vinden is in de lessen. De lessen vormen altijd een eenheid met een thema