Ervaringen


Ervaringen van clienten

 

Ik deed een traject bij Mirjam omdat ik zocht naar meer balans in mijn leven. Ik vroeg me af waarom ik toch steeds weer zoveel moet van mezelf. Ik heb eerder een burnout gehad. Nog zo’n ervaring wilde ik mezelf besparen. Ik wilde leren mezelf niet steeds zo onder druk te zetten en de lat minder hoog te leggen. Mirjam stelde me toen de vraag: Wat levert hard werken jou op? Dat was een mooie eye-opener.
Wat volgde was een traject van ca. 6 sessies. We gingen terug naar mijn jeugd, naar een situatie die aanleiding is geweest voor het ontstaan van mijn patroon van hard werken als ‘oplossingsstrategie voor alles’. Mirjam vroeg me mijn gevoel uit die periode te verbeelden in klei. Een klein ineen gedoken pubermeisje ontstond, dat een afwerend gebaar maakt met haar armen. En na enkele tussenstappen gaf Mirjam me uiteindelijk de opdracht een beeld te maken dat weerspiegelt hoe ik me wil voelen over een jaar of vijf. Hoe wil ik dan in mijn werk staan en in mijn leven?  Dat beeld ontstond in tweeën. Eerst ontstond er een beeld dat misschien wel mooi(er) is, maar voor mij te veel alle kanten op ging, en vooral teveel omhoog gericht was. Het was wel luchtig en speels (een verlangen) maar er zat veel opwaartse beweging in (‘ambitie’) en het  werd me hier en daar te dun en te hol. Ik maakte een tweede versie van dit beeld, die ingetogener is, steviger, ronder en meer gevuld, en die niet meer omhoog streeft. Ja, zo wil ik zijn over 5 jaar! En nu eigenlijk ook al. De beelden staan in mijn werkruimte en steeds als ik er naar kijk, word ik eraan herinnert dat het ook wel eens goed genoeg is.
Dankjewel Mirjam, het was een mooi proces! Ik voelde me gezien en je raakte de juiste snaar met je opdrachten.
Mirjam is een hele fijne, warme en betrokken therapeut, waar ik me meteen bij thuis voelde.
Ingrid


Beeldende therapie met Nathalie
Klik hieronder op de link en lees over de ervaringen van Nathalie tijdens haar eetstoornisbehandeling.

https://www.humanconcern.nl/blog/therapie-uitgelicht-beeldende-therapie-met-client-nathalie-1


Bij Mirjam was ik in behandeling voor mijn eetstoornis. Stap voor stap
ging het steeds beter met mij.
In dit beeld verbind ik mij met mijn hart. De liefde die ik voel voor mijzelf.
Dit is wat ik geleerd heb tijdens de therapie: ik ben steeds meer van
mezelf gaan houden.
Als ik naar dit beeld kijk zie ik het pad wat ik heb belopen en
herinnert het mij telkens opnieuw aan het voelen van compassie naar
mijzelf.
Nu ik uit behandeling ben (en hersteld) heeft dit beeld een extra
speciale plek in mijn huis gekregen.
Sam

 


Lees via deze link een ervaring van Denise die bij mij boetseertherapie volgde.
Haar sombere gevoelens waren steeds moeilijk te hanteren. Zij bleef deze verwoorden als ‘’mijn verleden hangt zo zwaar aan mij’’. Waarbij ze regelmatig leek weg te zakken in een zwaar en donker moeras, waar alleen het eten haar weer een vorm van regie en houvast in  gaf.
Naast onze gesprekken heb ik met Denise gewerkt met grote hoeveelheden klei. Zij heeft haar ervaring hiervan zelf opgeschreven:
https://portaal.humanconcern.nl/uploads/artikel-mirjam-rotated.pdf